Coachen met behulp van paarden

Een ander perspectief

Tijdens een coachsessie brengen we in kaart wat je wilt, waar het spaak loopt en wat je nodig hebt om jouw wensen te verwezenlijken. Ontdek waarom jij doet wat je doet, of dat anders kan en of dat ook beter voor je werkt.

Leren door ervaren

Je gaat praktisch aan de slag met een activiteit. Dit daagt uit om minder te denken en meer te doen. Je wordt gestimuleerd naar je eigen invloed in een situatie te kijken. Komt je lichaamstaal overeen met wat je voelt, zegt en doet? Een effectieve methode om je inzicht te geven in jouw onbewuste gedragspatronen.

Meerwaarde van paarden

Het paard zetten we in als hulpmiddel om onbewust gedrag, emoties en gevoelens zichtbaar te maken. Paarden zijn ontzettend gevoelig, ze scannen je houding, uitdrukking, intonatie van je stem en voelen zelfs je hartslag. Ze reageren direct als jouw gedrag niet past bij hoe jij je voelt en wat je zegt. Dat maakt deze methode zo ontzettend effectief en waardevol. De directe feedback van het paard maakt je bewust(er) van je gedrag. Een no-nonsens en directe aanpak. 

 

Een coachsessie kan zowel individueel als met een team. Coaching vindt altijd plaats naast het paard, ervaring met paarden is niet nodig.
 

Horse Concepts