Gedragsproblemen bij paarden

Training voor paarden & mensen
Naast coaching voor mensen, bied ik ook training aan voor paarden met een gedragsprobleem. Paarden die over je heen lopen, zich niet laten vangen in de wei, de trailer niet meer opgaan, bijten, niet naar de hoefsmid kunnen, bang zijn voor de vliegenspray, het is een kleine greep uit de vele uitdagingen die ik tegenkom. En het is (bijna) altijd op te lossen.

 

Mijn aanpak

Er is niet één werkwijze of oplossing. Ik kijk altijd naar de situatie en naar wat jouw paard nodig heeft. Hoe buigen we negatief gedrag om naar positief gedrag? Daarbij maak ik echt contact met jouw paard en ik werk altijd in rust. En beloon (uitbundig) al het positieve gedrag.


Ik begeleid daarin zowel de eigenaar als het paard. Als het ware herprogrammeer ik het paard met nieuwe ‘software’ en ik leer jou werken met deze software. Dan kun je toekomstige haperingen zelfstandig oplossen.

Horse Concepts