Lessen

Veel problemen beginnen door miscommunicatie tussen paard en eigenaar. Veelal onbewust, we zijn nu eenmaal verschillende wezens die anders communiceren. Onderstaande lessen zijn bedoeld om de band tussen paard en eigenaar te verbeteren en versterken.

Grondwerk
Wil jij graag een goede, sterke band met je paard? Vind jij wederzijds vertrouwen en plezier met je paard belangrijk? Wil jij een duidelijke leider zijn voor je paard? Dan zijn grondwerklessen misschien een uitkomst voor jou.
Grondwerk bestaat letterlijk uit oefeningen op de grond samen met je paard. Het doel is om elkaar beter te leren kennen en begrijpen. Paarden lezen onze lichaamstaal, dus is het goed om te weten wat jij eigenlijk communiceert met je lichaam. Vind jouw paard de wijze van communicatie eigenlijk wel helder? Je krijgt oefeningen waarmee je alles leert over non-verbale communicatie en je eigen lichaamsbewustzijn. Je leert hoe jij kan afstemmen op je paard en ervaart direct verandering en verbetering in de samenwerking.

 

Schriktraining
Wil jij jouw paard zelfverzekerder en moediger maken? Of zelf rustig blijven in onzekere situaties? Met een schriktraining werken we aan rust, vertrouwen en leiderschap. Door allerlei 'enge' omstandigheden na te bootsen leert je paard om meer vertrouwen in jou te krijgen als leider en we maken hem minder sensibel op allerlei fronten. Jij leert wat je moet doen om rustig te blijven en over te brengen op je paard. Waardoor  je jouw paard door elke stressvolle situatie kan leiden. We gaan de situaties opzoeken waar jouw paard van schrikt. Schriktraining is ook erg geschikt (en leuk!) om te organiseren met meerdere personen.Horse Concepts