Van angst naar vertrouwen

Obstakeltraining voor ruiter én paard

Locatie & data

zondag 26 augustus, Anderen in Drenthe

Andere datum? Training op maat?

Het is ook mogelijk om op je eigen stal een training op maat te organiseren. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Tijden

De cursus begint om 10.00u tot ± 17.00u. Inclusief koffie, thee en lunch.

Kosten

Deelnemer met eigen paard € 97,-

Deelnemer zonder eigen paard € 47,-

Toeschouwer € 17,-

Prijzen zijn incl. BTW.

maximaal 8 deelnemers.

Wil jij jouw paard zelfverzekerder en moediger maken? Of zelf rustig blijven in onzekere situaties? Tijdens onze training werken we aan angsten, vertrouwen en communicatie. Voor ruiter en paard.

 

We zien de meest uiteenlopende schriktrainingen voorbij komen. Een parcours gevuld met een dj installatie, rookmachine, vuurwerk, de politiepaarden academie is er niks bij. Het kan niet op, maar waarom? Je kan je paard helaas niet voorbereiden op alle situaties die je gaat tegenkomen. Wat als je paard bang blijkt voor de rubberen opblaasboot in de sloot, maar die had je nou net niet in de schriktraining. Daar sta je dan met een nerveus paard aan een kort touwtje, en nu? Door spannende omstandigheden na te bootsen leert je paard om meer vertrouwen in jou te krijgen als leider. Daarnaast wordt hij minder sensibel op allerlei prikkels.  

 

Van angst naar vertrouwen 

In onze cursus kijken we naar de ‘obstakels’ die jij persoonlijk tegenkomt. Angst verdwijnt immers zodra je weet wat je moet doen. Jij leert wat je moet doen om rustig te blijven en dit over te brengen op je paard, waardoor je jouw paard door elke stressvolle situatie kan leiden. We werken aan (non-verbale) communicatie, jullie samenwerking en kijken naar jouw angst. Er is geen standaard parcours, jullie krijgen een training op maat. We leggen een nieuwe fundament voor de basis van jullie communicatie. 

In deze cursus boeken we altijd snel vooruitgang. De paarden worden moediger en laten zich meer leiden. En jij staat sterker in je schoenen. Je krijgt een heleboel tips, handvatten en tools en kan deze ook direct toepassen. Het zien van de verandering bij je paard zorgt ervoor dat je meer vertrouwen krijgt in elkaar. Aan het eind van de dag heb je genoeg inspiratie en zin om thuis verder te oefenen.

 

Programma

In de ochtend starten we met een korte kennismaking met alle deelnemers, paarden en de thema’s die er spelen. Na een theorieles en gaan we praktisch aan de slag met lichaamstaal en grondwerk oefeningen. Daarna gaan we met de paarden aan de hand het parcours in. We geven veel uitleg en begeleiden iedereen persoonlijk waar nodig. Na de verzorgde lunch mag je verder aan de hand of onder begeleiding van Ria onder het zadel het parcours in. 

  

Docenten

Ria Duinker, Orun en Happy Athlete instructrice.  Equine Assisted Coach, Level 1 en 2.

Anderen Coach - www.anderencoach.nl 

 

Lisbeth Houthuijzen, 2Moons Gedragsdeskundige. Equine Assisted Coach. Level 1.

Horse Concepts


Horse Concepts