Persoonlijke ontwikkeling met behulp van paarden

Leren door ervaren

Coachen met behulp van paarden is ervaringsgericht, we gaan ‘iets’ doen in plaats van erover praten. Dit geeft je de mogelijkheid te ontdekken waarom jij doet wat je doet, of dat anders kan en of dat ook beter voor je werkt. De activiteit en fysieke aanwezigheid van het paard zorgt voor een andere beleving.
Je wordt gestimuleerd naar je eigen invloed in een situatie te kijken. De directe feedback van het paard maakt je bewust(er) van je gedrag. Komt je lichaamstaal overeen met wat je voelt, zegt en doet? Wat coaching met behulp van paarden zo doeltreffend maakt, is dat het in korte tijd tot de kern komt van wat er speelt.

 

Het paard als coach Paarden leven met elkaar in een kudde, de communicatie en samenwerking in de groep is van levensbelang. Onderling geven ze elkaar continu feedback, voornamelijk met lichaamstaal. Daardoor zijn paarden experts in het lezen van non verbale communicatie. Zodra jij in de bak stapt heeft het paard jouw houding, uitdrukking, intonatie van je stem en zelfs je hartslag gescand. Paarden reageren direct als jouw gedrag niet past bij hoe jij je voelt en wat je zegt. Een mooie manier om onbewust gedrag, emoties, knelpunten en inconsistentie in communicatie zichtbaar te maken. 


 Activiteiten zijn altijd naast het paard, nooit er op. Ervaring met paarden is niet nodig.