Gedragsproblemen bij paarden

Training voor paarden & mensen
Paarden die over je heen lopen, zich niet laten vangen in de wei, de trailer niet meer opgaan, bijten, niet naar de hoefsmid kunnen, bang zijn voor de vliegenspray, het is een kleine greep uit de vele uitdagingen die ik tegenkom. En het is (bijna) altijd op te lossen. De oorzaak van een probleem ligt niet altijd bij ons als mens, de oplossing van het probleem wel. Daarom neem ik jou helemaal mee in het proces tijdens de training. 

 

Mijn aanpak

Er is niet één werkwijze of oplossing voor alle paarden. Ik kijk altijd naar de situatie en naar wat jouw paard nodig heeft. Hoe buigen we negatief gedrag om naar positief gedrag? Ik begeleid daarin zowel jou als het paard. Als het ware programmeer ik het paard met nieuwe ‘software’ en ik leer jou werken met deze software. Als jij mij niet meer nodig hebt na de training en zelf kleine haperingen kan oplossen, dan heb ik mijn werk goed gedaan.

 

Methode 2Moons®

Sinds 2019 ben ik één van de Topinstructeurs bij 2Moons. Deze methode heeft mij de basis gegeven om elke training aan te passen op het unieke karakter van het paard, op de eigenaar en de specifieke situatie. 

 

Hoe groot het probleem of hoe lastig een paard ook is, mijn training is altijd gebaseerd op begrip, rust én respect voor het paard. Daarbij kijk ik naar het karakter van jouw paard en maak ik echt contact met jouw paard. We werken aan herstellen het vertrouwen van het paard in deze specifieke situatie. Daardoor ontstaat rust en vertrouwen en is er aantoonbaar meer samenwerking vanuit het paard. De training zal daardoor voor mens én paard plezierig en succesvol verlopen. Er zit wel een klein risico aan, ik word altijd een beetje verliefd op het paard waar ik mee werk.

  

Ik volg jaarlijks diverse nascholingsdagen en heb intervisie met de collega's van 2Moons. Om mijn kennis en vaardigheden aan te scherpen en te verdiepen.