Masterson Methode

Veel ongewenst gedrag komt voort uit andere dingen dan een 'stout paard'. Denk aan verkeerde huisvesting, voeding, te weinig contact met soortgenoten, maar vooral ook gezondheid. Het trainen van paarden met 'gedragsproblemen' geeft mij de verantwoordelijkheid ook naar die dingen te kijken. 

 

Onbalans of fysiek ongemak van je paard heeft niet alleen invloed op beweging en prestatie, maar ook op gedrag en vertrouwen in de relatie. Ik zie in de trainingen ook paarden die hun stress niet kwijt kunnen of niet geheel laten afvloeien. Daarom verdiep ik me momenteel in de Masterson methode. In maart 2024 ben ik geslaagd voor Level 1, nog 2 te gaan.

 

Masterson helpt je paard om zowel fysieke als mentale spanning af laten vloeien. Het werkt met subtiele en zachte aanrakingen op het zenuwstelsel van het paard. Het deel van het zenuwstelsel van het paard dat pijn en ongemak verdoezelt (het sympathische zenuwstelsel, oftewel het deel dat actief is bij vluchten, vechten of bevriezen) ontspant. Je paard komt meer in balans en er ontstaat meer vertrouwen en verbinding. Daardoor ontstaat er meer samenwerking met het paard. Ontspanning brengen bij het paard zowel mentaal als fysiek is een waardevolle toevoeging aan elke training. 

 

Het is een simpel toepasbare methode, met groot resultaat. 

Via de social media kanalen zal ik updates delen en mocht je meer willen weten www.mastersonmethod.com