Masterson Methode

Sinds 2019 ben ik één van de Topinstructeurs bij 2Moons. Deze methode heeft mij de basis gegeven om elke training aan te passen op het unieke karakter van het paard, de eigenaar en de specifieke situatie. Deze basis blijf ik uitbreiden met nieuwe kennis en vaardigheden.  

 

Onbalans of fysiek ongemak van je paard heeft niet alleen invloed op beweging en prestatie, maar ook op gedrag en vertrouwen in de relatie. Ik zie in de trainingen ook paarden die hun stress niet kwijt kunnen of niet geheel laten afvloeien. Daarom verdiep ik me momenteel in de Masterson methode. 

 

Masterson helpt je paard om zowel fysieke als mentale spanning af laten vloeien. Het werkt met subtiele en zachte aanrakingen op het zenuwstelsel van het paard. Het deel van het zenuwstelsel van het paard dat pijn en ongemak verdoezelt (het sympathische zenuwstelsel, oftewel het deel dat actief is bij vluchten, vechten of bevriezen) ontspant. Je paard komt meer in balans en er ontstaat meer vertrouwen en verbinding. Daardoor ontstaat er meer samenwerking met het paard. Ontspanning brengen bij het paard zowel mentaal als fysiek is een waardevolle toevoeging aan elke training. 

 

Het is een simpel toepasbare methode, met groot resultaat. 

Via de social media kanalen zal ik updates delen en mocht je meer willen weten www.mastersonmethod.com