Van vertrouwen naar verbinding

Training II - Lichaamstaal & leiderschap

Locatie & data

Nog geen nieuwe data

Training bij jou op stal?

Het is ook mogelijk om op je eigen stal een training te organiseren met stalgenoten. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Tijden

De cursus begint om 10.00u tot ± 17.00u. Inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Kosten

Deelnemer met eigen paard 
Prijs € 135,-

maximaal 8 deelnemers.

Waarom zou een paard jouw leiderschap vrijwillig accepteren? En hoe verkrijg je eigenlijk leiderschap zonder dwang? Weet jij hoe je jouw lichaamstaal bewust in moet zetten en met kleinere signalen communiceert met je paard? Wij mensen praten veel en zijn ons niet meer bewust van al onze non-verbale signalen. Terwijl onze paarden juist reageren op lichaamstaal. Met je positie, intentie en energie vertel je jouw paard al heel veel.

Leer om van een afstand tempo en richting te controleren en hoe dit de gemoedstoestand van je paard kan beïnvloeden. Met behulp van lichaamstaal leer je een paard op vriendelijke manier leiden en de relatie te verbeteren. We gaan de diepte in en werken aan wederzijds vertrouwen tussen mens & paard. 

 

Programma

In de ochtend starten we met koffie/thee en wat lekkers tijdens een korte presentatie over kuddegedrag, paardentaal en onze lichaamstaal. Daarna gaan we met elkaar in de bak oefeningen doen om je bewust te worden van wat we onbewust zeggen door middel van onze lichaamstaal. Na de lunch halen we de paarden er één voor één bij en ga jij onder begeleiding werken met een paard in de afgezette bak. Tijdens deze workshop gaan we veel oefenen met je paard los in de bak, je ziet daardoor direct wat het effect is op je paard. 

 

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die met paarden omgaat. Jong, oud, beginnen of gevorderd. Ook als je geen eigen paard hebt, is dit een super leuke dag.


Wat kun je na deze cursus?

- ben je bewust(er) van je lichaamstaal en zet dit in (overal in je dagelijkse leven).

- heb je betere kennis van paardentaal.

- heb je kennis gemaakt met lichaamsbewustzijn (Body awareness).

- kun je op een andere manier werken aan een betere band met je paard.

- minder hard werken om aandacht te krijgen (van je paard).