Trailerladen
In een trailer stappen is voor een paard onnatuurlijk. Als paard stap je alleen in een kleine, bewegende ruimte waar je niks kan zien en je verlaat je vertrouwde omgeving en kudde. Niet elk paard vindt dit prettig.


Een laadprobleem kan ineens zijn ontstaan of is er iets gebeurd bij of in de trailer. Soms ervaar je dat dat het laden steeds iets langer duurt. Trailerladen is frustrerend als het niet gemakkelijk gaat, maar dit is te trainen.

 

Tijdens een training doe ik een korte intake en wat grondwerk oefeningen met je paard. Op deze manier leer ik je paard en het gedrag beter kennen. Tijdens de training geef ik je uitleg en antwoord op je vragen over het trailerladen. Nog belangrijker, ik leer jou hoe jij je eigen paard weer kunt laden. 

 

Een gemiddelde training duurt 1 tot 2 sessies van 2 uur. De eerste sessie bestaat uit een korte intake en trailerladen. Uiteraard kom ik voor de training naar jou toe. 

 

Het is ook mogelijk om een theorieavond te volgen over trailerladen. Je krijgt alle informatie over de technieken en oplossingen over het trailerladen. Wil je hier meer over weten, stuur me dan een mail.

Trailer tips

1. Gebruik nooit geweld. Soms kan je een paard overbluffen, maar de volgende keer heb je waarschijnlijk een groter probleem. Trailerladen moet voor alle partijen een fijne ervaring zijn.

 

2. Als het oefenen niet lukt, kies een andere aanpak. Hetzelfde blijven doen zonder resultaat, zorgt voor nog meer negatieve associaties met de trailer. Hoe eerder je professionele hulp vraag, hoe makkelijker het is op te lossen.

 

3. Hang een hooinet op voor in de trailer, maar bevestig deze niet alleen aan het dak. Voorkom dat je hooinet een boksbal wordt tijdens het optrekken en afremmen. Eten tijdens het rijden, kan een goede afleiding en ontspannend zijn voor je paard.

 

4. Zet je paard niet te strak vast in de trailer. Zorg dat hij met zijn hoofd bij het hooinet kan en zijn balans kan bewaren. Maar zet hem ook niet te los, je wil niet dat hij zich kan omdraaien of over de voorstang kan springen. 

 

5. Als je problemen ondervind bij de trailer en de frustratie wordt steeds groter, stop dan met oefenen. Je leert jouw paard (onbewust) het verkeerde, dat trailerladen niet leuk is en dat hij er niet op hoeft.