Groepscoaching

Paarden laten op effectieve manier zien hoe de dynamiek in een groep in elkaar steekt. Hoe functioneert de groep als ze iets moeten doen? Is er iemand die de leiding neemt? Wordt er overleg of een plan gemaakt? Het geeft inzicht in de onderlinge communicatie, samenwerking, leiderschap en de individuele kwaliteiten van groepsleden.

 

Buiten in de natuur, met je voeten in het zand. Een andere beleving met veelal verrassende uitkomsten. Het paard is een hulpmiddel om onbewust gedrag, knelpunten en inconsistentie in communicatie zichtbaar te maken.

  

Wat deze wijze zo doeltreffend maakt, is dat het in korte tijd tot de kern komt van wat er speelt in een groep. De groep ervaart, reflecteert, analyseert en kan direct experimenteren met nieuwe inzichten.

Out of the box

Bij een teamsessie ligt de focus op het functioneren van het gehele team. Hoe blijf of vorm je een optimaal functionerend team met veelal verschillende personen, karakters en snel veranderende omgevingsfactoren? Hoe benut je de kernkwaliteiten van elk individu en hou je het team in balans? 

 

Tijdens het uitvoeren van een gezamenlijke activiteit wordt zichtbaar wat er onder water speelt, wat niet uitgesproken wordt. Ik kijk mee naar wat de groep tegenkomt tijdens de activiteit en begeleid het proces waarbij zij zelf in kaart brengen wat er speelt, wat er ontbreekt en nog nodig is om verder te ontwikkelen.

 

   Alle groepssessies zijn op maat gemaakte programma's die worden samengesteld naar wensen van het team of opdrachtgever.